lauantai 27. syyskuuta 2014

Kylmästä lämpimään

Kylmän ilmamassan vallattua Suomen on kiva kaivaa esiin jo kesäkuun kylmyysjaksolla hankitut lentoliput ikilämpimään Kaakkois-Aasiaan. Vajaan kuukauden päästä starttaa yölento Singaporeen ja reilun kolmen viikon matka alkaa!

Kartassa merkittynä matkan kohteet: Singapore, Kuala Lumpur, Langkawi, Bali.
Suunnitelmat alkavat olla valmiit, vaikka vielä jokunen hotelli onkin varaamatta. Se on suunnitellessa tullut selväksi, että halpalentoyhtiöitä tuossa maailmankolkassa riittää ja lentoliput ovat hyvällä tuurilla lähes ilmaisia. Vai miltä kuulostaa lennot kahdelle Langkawi-Kuala Lumpur, yhteensä 40 eur? Meno-paluuliput kerralla ostettuna olisivat toki tulleet vielä edullisemmaksi, mutta suunnitelmat ovat muotoutuneet pikkuhiljaa. Ensin oli ostettu vain menolippu Langkawille ja ajatuksissa oli palata muulla keinoin takaisin.

No. Saavumme siis Singaporeen ja sieltä jatkamme samantien Kuala Lumpuriin MotoGP-kisoihin (liput niihin tosin vielä hankkimatta). Kisojen jälkeen on vuorossa muutama ihana lekottelupäivä bungalow-majoituksessa, jonka jälkeen lekottelu jatkuu Langkawin saarella.

Avani Sepang Goldcoast Resortissa on tarkoitus nautiskella olosta muutama päivä MotoGP-kisojen ja Langkawin välissä. (Kuva hotellin kotisivuilta.)

Langkawille on varattu viisi yötä oleskeluaikaa. Tukikohtana siellä on Tripadvisorissa hyviä arvosteluja kerännyt, hieman rähjäisen oloinen rantahotelli, Senari Bay Resort. Skootterilla on tarkoitus tutustua saareen päiväretkien muodossa.

Langkawista palaamme tosiaan lentäen Kuala Lumpuriin ja yhden city-yöpymisen jälkeen lennämme Balille, tuolle kovasti kehutulle Indonesian saarelle. Joka ilmeisesti myös aussien Teneriffana tunnetaan. Bali ei ollut alunperin mukana suunnitelmassa ollenkaan, mutta kun matka-aikatauluun alkoi jäädä väljää Langkawin jälkeiselle ajalle, nousi se esiin yhtenä vaihtoehtona. Lento Kuala Lumpurista sinne kestää 2,5 tuntia ja paluulento Singaporeen suunnilleen saman verran.

Balille jäi aikataulussa sitten loppujen lopuksi kokonainen viikko. Tämä on se matkan osa, jota ei vielä ole sen tarkemmin suunniteltu eikä  hotelleja varattu, mutta onhan tässä vielä aikaa. Tai sitten se mennään täysin fiilispohjalta.

Balilta sitten takaisin Singaporeen vielä muutamaksi päiväksi. Viimeinen yö vietetään matkan kaiketi makeimmassa majapaikassa eli Marina Bay Sands -hotellissa ja sen infinity poolissa  kellotellen. Budjettia tasapainottaaksemme olemme tämän yhden yön takia esimerkiksi Langkawilla valinneet varsin edullisen majapaikan.

Matkamme viimeinen majapaikka ennen pitkää paluulentoa. (Tämäkin kuva hotellin kotisivuilta.)

Tällaista kivaa siis luvassa muutaman viikon päästä. En malttaisi odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti