perjantai 7. marraskuuta 2014

Balin kauneus vielä kateissa

Bali. Tuo mielikuvissa tarunhohtoiselta paratiisisaarelta kuulostava kaukokohde on toistaiseksi pettänyt meidät pahasti. Emme tosin ole vielä nähneet paljonkaan, mutta se mitä on nähty, on kaukana vehreästä paratiisisaaresta. Liikenne on kaoottista, tienvarret yleisiä kaatopaikkoja, maaperä rutikuivaa. 

Meidän hotellimme, Jimbaran Cliffs, on oma pieni keitaansa tämän kaoottisuuden keskellä. Eilen laskeuduimme kukkulalta, jossa hotelli sijaitsee, hetkeksi alas vilkkaan kadun varteen. Siltä reissulta nämä muutamat kuvat.

Ihan hotellin naapurissa majailee ensimmäiset vastaantulleet lehmät. Niitä löytyy lähes joka pihalta.

Kissoja on näkynyt vähemmän, mutta koiria on joka puolella.

Kaiken rutikuivuuden lomassa pilkahtelee kauniita kukkia.

Kioski.

Alaspäin meno oli ihan mukavaa puuhaa. Sama reitti ylöspäin ei niinkään - varsinkin kun ensin kävelimme yhden mäen ylös umpikujaan asti.

Myös kanoja ja kukkoja löytyy lähes joka pihasta.

Paikallinen jäätelömopo. Se vieläpä soitti sellaista jäätelöautomaista tunnusmelodiaa.

Munakuljetus.

Tässä oli yksi Balin lukuisista temppeleistä, kai.

Tällä kadulla liikennevirta oli jatkuvaa vähintään kahdella kaistalla molempiin suuntiin. Ja meidän piti kamikazena ylittää katu päästäksemme pankkiautomaatille. Jalankulkijoita ei täällä väistetä eikä suojateitä tunneta. Pankkiautomaatti olisi kyllä löytynyt omaltakin puolelta katua, kuten myöhemmin huomasimme.

Reissun eka pankkiautomaatti, josta saimme rahaa S-Pankin debit-kortilla!



Jalkakäytävät eivät olleet erityisen jalankulkijaystävällisiä.
Tässä sitten muutama kuva keitaastamme täällä Jimbaranin kukkuloilla. Hotellissa on vain kahdeksan huoneistoa ja ainakin alkuun olimme ilmeisesti ihan ainoat vieraat. Nyt on jo nähty toinenkin pariskunta täällä, mutta edelleen siis hyvin rauhallista on meno. Joka huoneistolla on oma yksityinen uima-allas, mikä on melkoisen kiva juttu. 

Pitäisi olla bay view eli näkymä merenlahdelle, mutta eipä sitä paljon näy... Uima-altaan vieressä näkyvä katto on alempana sijaitsevan huoneiston.

Tuossa katoksessa on nyt löhöilty pari päivää, välillä altaaseen molskahtaen.

Eikä ole kyllä moittimista huoneessakaan. On tilava, siisti ja kivasti sisustettu. Ja kylppäri on kans makee - siitä kuva ehkä myöhemmin!
Tänään irtauduimme hotellilta pienelle iltaretkelle Ulawatun temppelialueelle. Komeat näkymät, mutta turistirysä, tiivistetysti. Huomenna vaihtuu majapaikka Sanurin rannalle ja lähdemme sieltä käsin etsimään kaunista Balia - toivottavasti löytyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti