torstai 8. marraskuuta 2012

5.11.2012 All Aboard

Pääsimme lähtemään aikataulun mukaisesti eli kahdeksalta hotellistamme Orlandossa/Winter Gardenissa suunnaten takaisin kohti Miamia. Ajomatka sujui ongelmitta - ainoa jännäämisen aihe oli, riittääkö auton polttoaine perille asti. Autovuokramme sisälsi yhden tankillisen bensaa, joten liikaa ylimääräistä ei haluttu tankkiin jättää. Haastetta tähtäämiseen aiheutti se, että rangen tiputtua alle 50 mailin ei mittaristo enää kertonut muuta kuin 'Low fuel'. No, päästiin perille joutumatta työntämään autoa ja lentokentän vuokra-autopalautuspaikasta oli vuokrafirman ilmainen bussikuljetus satamaan ja bussi sattui vielä lähtemään juuri, kun pääsimmme siihen sisään, joten ajoitus oli loistava. 


Edgewater-hotellin aamiaistila, jossa viimeisenä aamuna saatiin olla alkuun ihan kaksistaan.

Hotellin alakerrasta löytyi tämä hurmaava vanhan ajan jäätelöbaari, Scoops.

Camaron takaluukku on tarkkaan mitoitettu matkalaukuille.

Auto annettu pois Miamin lentokentällä ja menossa kohti shuttlea, joka veisi meidät satamaan.

Sisäänkirjautuminen laivaan sujui tehovauhdilla. Voisivat lentokentillä ottaa oppia Norwegian Cruice Linen mallista. Porukkaa opastava kaveri sai huudella jatkuvaan tahtiin 'Next, next, next' ja myös itse tiskillä homma hoitui vauhdilla. Sitten vain sisään Norwegian Sky-risteilyalukseemme, joka olisi kotimme seuraavien neljän päivän ajan.

Hytti oli ihan positiivinen yllätys, siellä mahtui parivuoteen edustalla jopa pyörähtämään ympärikin. Matkalaukut mahtuivat sängyn alle piiloon tilaa viemästä ja käyttövaatteet hytin eteisen kaappeihin. 
Kello oli tässä vaiheessa noin puoli kolme iltapäivällä, joten ensimmäinen tehtävä laivalla oli etsiä ruokapaikka. Risteily on (periaatteessa) all-inclusive, mutta yllättävän monesta asiasta laivayhtiö kuitenkin lisärahaa takoo. Yläkannelta (kansi 11) löytyi kuitenkin hintaan sisältyvä lounasbuffeepaikka ja erityisesti sen salaattivalikoima miellytti. Muuten ruuat olivat peruskauraa, mutta vaihtoehtoja kyllä riitti ja mahansa sai täytettyä. 


Hyttimme, nro 8210. 

Viideltä laiva lähti Miamin satamasta kohti Bahamasaarten Freeportia. Seurasimme lähtöä kannelta käsin, vaikka lemmenlaivatyyppiset vilkutukset puuttuivat. Ja lähtö oli kuin hi--das--te--tus--sa elokuvassa, sillä ensin mentiin rauhallista vauhtia muutama laivanmitta syvemmälle satamaan ja siis kohti Miamia, ennen kuin laiva mahtui kääntöpaikalla kääntymään ympäri ja pääsimme lopulta katselemaan Miamin valojen taaksejäämistä. 


Miamia laivalta käsin.

Tuolla, missä taikimmaisin laiva kuvassa on, kävimme kääntymässä ennen kuin pääsimme suuntamaan kohti avomerta. 



Horisontissa Miami Beach, kuva kuitenkin vielä Miamista päin otettuna, ei mereltä.

Heittäydyimme sitten täysin risteilijöiksi ja osallistuimme bingoon, vaikka korkea osallistumismaksu (halvin $39,99) latistikin innon hetkeksi. Päädyimme kuitenkin panostamaan 49,99 dollarin arvoiseen pakettiin, jolla sai tietyn määrän bingoläpysköjä sekä risteilyarvontakuponkeja. Panostus kannatti, sillä voitimme toisen pelikierroksen ja 175 dollaria! Rahat sai heti pelin jälkeen laivan kasinolta käteisenä.


Bingohalli eli Stardust-yökerho.
Bingovoittaja!
Voittajien on helppo hymyillä!

Illan toinen ohjelmanumero oli Andrew Kennedyn stand-up-komediashow, hauska kuin mikä. Sen jälkeen kaihtimet jo painoivatkin sen verran paljon, että oli aika käydä nukkumaan. Tänä ensimmäisenä 
iltana ja yönä laiva kynti merta niin tasaisesti, ettei heiluntaa tuntunut yhtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti