torstai 8. marraskuuta 2012

6.11.2012 Freeport, Grand Bahama Island


Laiva oli yön aikana saapunut Freeportin satamaan ja kahdeksasta alkaen laivasta pääsi maihin. Me emme ihan niin aikaisin olleet liikkeellä, vaan nautimme silloin vasta huonepalvelusta tilattua inclusive-aamiaista hytissämme. Laivayhtiö järjestää satamapaikoissa kaiken maailman retkiä, mutta tässä ekassa paikassa emme niihin ehtineet. Retkivaihtoehtoihin olisi voinut tutustua ja varatakin jo ennen matkaa kotoa käsin, mutta näin ensikertaristeilijänä oli vaikea tietää, mitä haluaisi tai kannattaisi missäkin tehdä.

Aamiainen huonepalvelun kautta huoneeseen. Oh, rankkaa.
Laivan uima-allasosastoa.

Kun vihdoin pääsimme laivasta maihin, menimme kimppataksilla n. 15 minuutin ajomatkan paikalliseen puotikeskittymään. Emme kuitenkaan menneet shoppailemaan, vaan rannalle, joka löytyi samasta paikasta kadun toiselta puolelta. Muutaman rantatunnin jälkeen kuljeksimme kauppa-alueen läpi matkalla taksille ja sitten hurjastelimme taas kimppataksilla takaisin satamaan. Jo menomatka oli tuntunut hurjalta, mutta se ei ollut kuitenkaan mitään paluumatkaan verrattuna, jolloin kuski teki jatkuvasti täysin järjettömiä ohituksia.


Beachillä Freeportissa (Port Lucaya).
Tuo keskellä oleva pää olen minä eli Jane.


Bahamian Bar.




Mansikka-daiquiri kookospähkinässä. 

Puhelin.



Freeportista ei paljonkaan saanut käsitystä tällä päivävierailulla, pieneltä paikka ainakin vaikutti. Mielikuvia Bahamasta vastasivat lähinnä palmut rannalla sekä ränsistynyt rantabaari.





Laivalla taas ensimmäiseksi syötiin, ja sitten syötiin taas vähän lisää. Illallisen nautimme tällä kertaa 5. kerroksesta löytyvässä Palace-ravintolassa, jonka kolmen ruokalajin illallinen pöytään tarjoiltuna myöskin sisältyy risteilyn hintaan. Viinipullosta joutui maksamaan, mutta kätevästi sen osan, mitä siitä ei saanut illallisen aikana juotua, olisi voinut ottaa mukaan tai laittaa ravintolan talteen seuraavaa kertaa varten. Me jätimme sen ravintolan säilytettäväksi.
Muun muassa tällaisia herkkuja laivalla tulee ahdettua - eli mansikkajäätelöä ja suklaasuihkulähteessä uitettuja vaahtokarkkeja. 

Iltaviihdettä. 

Illallisella Palace-ravintelissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti