torstai 8. marraskuuta 2012

7.11.2012 Nassau


Keskiviikon aamussa oli hieman edellispäivää enemmän ryhtiä, sillä tiedossa oli lähtö Sea & See -retkelle klo 9:05. Aamiaisen nautimme kannella ja ysin aikoihin putkahdimme laivasta ulos Nassaun satamassa.

Retken ensimmäinen (Sea) osuus oli pieni veneretki ihmettelemään vedenalaista maailmaa: siirryimme yhdellä paatilla vähän kauemmaksi satamasta ja vaihdoimme merellä "puolisukellusveneeseen", jossa menimme kannen alle katselemaan pinnanalaista maailmaa ikkunoiden läpi. Monenkirjavia kaloja näkyi, muutama kilpikonna ja uiskentelipa haiperhekin (3 kpl) aluksen ohi.

Laivamme Norwegian Sky Nassaun satamassa eli kotisatamassaan.

Veneretkellä.

Tämän rantapätkän taloja omistaa oppaamme mukaan mm. Tom Cruise ja Oprah. 

Ei Yellow Submarine, vaan Blue semisubmarine.

Tässä esimerkkiä siitä, mitä semisubbarin ikkunoista näkyi. 

Meidän laivamme on noista keskimmäinen. Vasemman reunan Carnival Ecstacy lähti samaan aikaan Miamista ja oli tiistaina myös Freeportissa.

Retken toinen (See) osuus oli lyhyt kiertoajelu Nassaun kaupungissa. Kiertoajelun parasta antia oli bussikuskin selostukset Bahamasaarista ja Nassausta. Selvisi mm. että turismin jälkeen toiseksi isoin tulonlähde on pankkitoiminta: Bahamasaarilla toimii 400 kansainvälistä pankkia, koska maassa ei tarvitse maksaa tuloveroja. Mielenkiintoinen oli myös tieto, ettei saarilla jaeta postia koteihin, vaan kaikilla postia haluavilla on vuokrattuna postilokero postitoimistosta ja he hakevat postinsa sieltä.


Tämä opas, joka nappasi joukkomme opastettavakseen kesken kierroksen, oli melkoisen pelottava tapaus.

Matkamuistokrääsää tarjolla kiertoajelun välipysäkillä.

Hyvää paikallista limua!

Bussi toi meidät kiertoajelun päätteeksi takaisin satama-alueelle, jonka vierestä löytyi iso kauppabasaari täynnä turistikrääsää myyviä putiikkeja. Bay Streetin varrelta (toinen katu satamasta päin laskien) löytyi sitten "oikeitakin" kauppoja, joissa tosin emme poikenneet edes tarkistamassa hintatasoa.


Nassaun Straw Market.
Tästä paikasta luulimme saavamme rommikakkua teen kera, mutta tarjolla olikin vain rommikakkupaketteja. 

Satama-alueella olevan Festival Placen "keskusaukiolla" huomiomme kiinnitti se, että ihmiset räpläilivät siellä ahkerasti puhelimiaan ja ipadejaan. Pitihän se sitten itsekin testata ja jee, ilmainen langaton verkko. Hidas, mutta parin päivän täydellisen yhteydettömyyden jälkeen sekin tuntui luksukselta. Sai sähköpostit ja facebookin päivitettyä. Laivaltakin saisi toki nettiyhteyden auki maailmaan, mutta kovin kalliiseen hintaan (n. $30/h).

Nassaun kaupunkia laivalta käsin kuvattuna.
Festival Place Nassaun satamassa. Sieltä siis löytyi ilmainen wifi hetkeksi aikaa.

Laivalla ehdittiin nauttia auringosta kannella jonkin aikaa, mutta viileästi puhaltava tuuli hytisytti aina, kun aurinko meni pilveen - ja sitä se teki usein.

Illalla pelailtiin laivan kasinolla Blackjackia huonolla menestyksellä ja yritimme yhdessä silmä-käsikoordinaatiota vaativassa pelissä dollarin panostuksilla voittaa tukun satasia ja ipadin, siinä kuitenkaan - yllätys, yllätys - onnistumatta. Eilen eli tiistaina oli seurailtu 'Deal or no deal' -peliä vain sivustaseuraajina, mutta tänään ostettiin siihenkin pelikuponki. Ei päästy lavalle asti "pääpelaajiksi" ja yleisöpelistäkin voitettiin vain valokuva - tästä palkinnosta ei oikein ole meille hyötyä, koska olemme määrätietoisesti vältelleet laivan kuvaajia laivasta poistuessa eikä meistä siis ole olemassa tuollaista valokuvaa, jonka tällä 'Deal or no deal' -voitollamme voisimme lunastaa. Suunnittelimme poseeraavamme oikein huolella seuraavana aamuna laivasta poistuessamme...

Pizza ja fruit plate huoneeseen tilattuna.
Deal or No Deal -kisa alkamassa Stardust loungessa.
Illan päätteeksi seurasimme Barry Johnin jonglöörausesityksen, joka oli höystetty kaverin hauskoilla repliikoilla. Esitys oli "hilarious", jollaiseksi sitä oli mainostettukin. Esityksen loppuhuipennus oli se, että kaverilla oli keppi leuallaan ja kepin päässä 21" televisio (vanhaa norsumallia) ja samalla hän jonglöörasi kolmella keilalla.

Hyttisiivoojat askartelevat pyyhkeistä milloin minkäkin eläimen koristamaan sänkyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti