sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Lauantai Valenciassa

Tänään sunnuntaina olimme molemmat kisapaikalla Ricardo Tormon radalla seuraamassa MotoGP-kisoja. Sanon vain, että ei tarvinnut palella eikä tarvinnut olla yksin - tarkemman selonteon jätän Pacelle. Sen sijaan ajattelin kertoa, miten vietin eilisen päivän täällä Valenciassa, kun Pace oli kisoissa.

Hyvin rauhallisen ja hitaan aamun/aamupäivän jälkeen suuntasin ensimmäisenä läheiseen El Salerin kauppakeskukseen. Se oli ihan kävelymatkan päässä ja se oli i-h-a-n-a. Löysin parista vaatekaupasta useammankin ostettavan puseron, joten paluulentoa varten pakkaaminen tulee olemaan todella haasteellista. Mutta kun kerrankin löysin, päätin joka tapauksessa ostaa. Kun ei hintakaan huimannut päätä.

Toin ostokset takaisin kämpillä ja söin lounaaksi edellisiltaisen ruuan tähteet. Palauttelin voimia aurinkoisella terassillamme, ennen kuin lähdin toiselle kävelyretkelle. Ekan kerran tällä reissulla vaihdoin farkut shortseihin ja lenkkarit sandaaleihin, vihdoinkin oli niin lämmin!

Ihan tien toisella puolella on todella erikoisen näköisiä rakennuksia, kuivuneeseen joenuomaan aseteltuna. Ne on suunnitellut pääasiassa valencialainen arkkitehti Santiago Calatrava. Rakennuksista löytyy tiedemuseo, akvaario/merimuseo, planetaario, musiikkitalo ja ties mitä muuta. Varsin virkistävää katsella ja ihailla tällaista moderniakin arkkitehtuuria moninaisten vanhojen kaupunkien ja linnojen jälkeen.

Tämä Santiago Calatrava on suunnitellut mielenkiintoisen näköisiä rakennuksia ympäri maailmaa (alimmassa kuvassa pieni kooste niistä ja googlaamalla löytää lisää). Aloin haaveilla, että Suomeen tulisi jokin iso rakennushanke ja Calatrava suunnittelisi kansallislintuamme joutsenta muistuttavan rakennuksen meille! Se olisi varmasti upea - ainakin minun ja ehkä jonkun muunkin mielestä.

Illalla piipahdimme vielä yhdessä Pacen kanssa nämä samat nurkat eli ostoskeskuksen ja Ciudad de las Artes y las Ciencias -alueen, joka siis sisältää nuo kaikki hienot rakennukset. Ostoskeskuksessa oli aivan käsittämätön hälinä. Ei ole tapanani käydä Suomessa ostoskeskuksissa lauantai-iltaisin, mutta vaikea uskoa, että niissä olisi samanlainen meno päällä silloin.

Meidän Airbnb-kämppä on tässä talossa toiseksi ylimmässä kerroksessa.

Kauppakeskuksen sisäänkäynti.

Tuleeko kenellekään muulle mieleen hain kita tästä rakennuksesta, tästä kuvakulmasta? 



Kuvassa etummaisena olevassa rakennuksessa on planetaario. Seuraava pitää sisällään tiedemuseon. 


Ilmeisesti lisää rakenteilla?

Meidän asuinalue iltavalaistuksessa Ciudad de las Artes y las Ciencias -alueelta kuvattuna.
Muun muassa tällaisia se arkkitehti on suunnitellut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti